Sex & sånt

Vad händer med sexlivet när du blir med bebis?
Det är väldigt olika men generellt verkar intresset för sex avta för både killen och tjejen ju längre in på graviditeten ni kommer. Killens förmåga att få upp den kan blir sämre och tjejerna har svårare att få orgasm och blir allmänt mer ointresserade.

Det är ju inte så konstigt. Vem vill ha sex när man kämpar för att hålla sig vaken och mår illa allt som oftast? Oro dig inte om ni har lite sex, att vänta på en liten bebis innebär ju en helt ny närhet och kärlek mellan dig och din partner. Ett substitut värt att offra lite passionerat sex för. Sex kan ni ju ha senare!

Om du har tur att inte tycka sex är astrist utan t.o.m tycker att sex känns annorlunda och roligare längre in i graviditeten, så ska du tacka det ökade blodflödet i underlivet. Det ökar känsligheten och stimulansen i underlivet och därför upplever vissa tjejer en helt ny dimension av sexlivet under denna tid. Dessutom, om ni har försökt att få barn länge kan sexlivet bli bättre när du är med bebis. Nu kan ni ju inte bli med barn och detta kan faktiskt göra att ert sexliv blir lite mer avspänt. Från att låta njutningen vara sekundär och bara tänka på att spermierna ska hamna rätt, kan ni nu bara ägna er åt att göra det skönt för varandra. I takt med att magen växer tvingas ni dessutom att vara mer och mer kreativa. Det gör att ni får prova på en massa nya ställningar.

Till sist, om ni nu vill ha sex så behöver ni i alla fall INTE oroa er för att snoppen ska skada fostret. Enligt forskare är det alldeles för långt avstånd mellan er växande bebis och snoppen. Fostret ligger ju inte i slidan utan skyddas av livmoderväggen och fostervattnet.

Du gillar kanske