Shoppa till magen

Måste du byta klädstil bara för att du blir påsmällen? Nej, men ibland verkar det minst sagt så. Vi på påsmällen slutar aldrig förvånas över det bristande utbudet av mammakläder många butiker erbjuder. Hur kommer det sig att butiker som i vanliga fall erbjuder snygga och poppiga kläder väljer att ha ett mammasortiment som ser ut som trista, osexiga tantkläder?

Men, det finns hopp. Det finns knep o knåp för hur du fortfarande kan klä dig snyggt, trots växande mage. Vårt bästa tips bygger på att du ska kunna använda dina gamla kläder så länge som möjligt. Detta kan du uppnå på flera olika sätt.

1. Köp en så kallad magtub. Denna finns att köpa lite varstans, som t.ex på. Polarn o Pyret och www.mamamia.se . Med hjälp av denna magtub gör det inget att dina tröjor blir för korta. Glipan döljs av tuben.

2. För att kunna använda kjolar och byxor så länge som möjligt kan du använda dig av gummisnoddstipset. Fäst en gummisnodd mellan knappen och gylfen så hålls byxorna och kjolen på plats längre.

3. Tänk också på att plaggen ofta kan se bra ut och sitta helt ok även fast du inte har dem precis där du brukar. Dra ner byxorna/kjolen under magen om du trivs med lite mera ”häng”. Eller dra upp kjolen över magen och det känns rätt med en lite kortare kjol. Kjolar med resårmidja är dessutom guld värt under denna tid. De kan du ju ha var som helst, under, över eller på magen. Soft

4. Flera butiker t.ex. HM erbjuder tighta och bra mammatoppar. Köp på dig ett par sådana och sen kan du fortsätta att använda dina tröjor som du kan ha öppna, t.ex. koftor och munkjackor. Att ha en tight mammatröja med en öppen kofta och ett skärp under magen blir jättefint. Prova! Känns dina gamla koftor ändå för små? Köp ett par nya vanliga (ej mamma) koftor i en lite större storlek än vad du normalt brukar ha. Det viktigaste är att plagget fortfarande sitter bra över axlarna. Ha koftan halvöppen med ett skärp.

Så, det va våra tips för hur du kan använda dina vanliga kläder längre in på graviditeten. Dock finns det ju fördelar med mammakläder. Hur skönt är det inte med resårmidjan på jeansen t.ex. Mammatröjorna brukar också oftast vara mjukare och skönare än vanliga tröjor, så unna dig några sköna plagg. Det är ingen höjdare att glida omkring och känna sig som en stoppad korv under sin tid som påsmällen.

Ska du bara unna dig ett fåtal mammaplagg kan du ju dessutom gå till de mindre, mer specialiserade mammabutikerna. Där finns det grymt snygga mammakläder, men de kostar därefter. klicka in under prylarOkläder så har vi tips på bra webbshoppar för mammakläder och bebiskläder.

Tillsist, vårt viktigaste tips: Det värsta du kan göra när du redan känner dig stor och otymplig är att klä dig i stora bylsiga kläder. Då ser du bara ännu större ut! Våga visa din mage, klä dig i kläder (gärna tighta) som framhäver din mage på bästa sätt.

Du gillar kanske